Home » Headline

O VAJATIMA

11.04.09.

about-as

Na samo osam kilometara od Guče, u dragačevskom selu Gornja Kravarica, smešteni su “Vajati” – kompleks savremeno opremljenih apartmana sa četiri zvezdice, koji svakom gostu pružaju utočište i daju priliku za istinski odmor.

Besprekorno čisti travnjaci, stotine saksija sa najrazličitijim vrstama cveća, fontana na sredini dvorišta – čine “Vajate” pravom oazom.

.

Na šest hektara imanja smešteni su: bazeni za decu i odrasle, sportski tereni, dečije igralište, a u izgradnji je i SPA centar…

smestajni-kapacitet-3

U okviru domaćinstva nalazi se i drvena terasa (veranda), koja prima do 200 ljudi i idealna je za organizaciju svadbi, proslave rođendana, godišnjice firmi i sve svetkovine.

Za intimnija slavlja, bez obzira na godišnje doba, u ponudi je i bašta kapaciteta do 70 mesta, i restoran u rustičnom stilu sa 20 mesta.

Prijatan ambijent, ljubazna i profesionalna usluga i bogat gastronomski kotao zadovoljiće ukuse i najvećih hedonista.

Ono što “Vajate” čini jedinstvenima jeste nesvakidašnji spoj modernog i tradicionalnog. U okviru našeg kompleksa smešten je i jedan autentičan vajat,koji verno oslikava dom srpskog seljaka iz 19. veka, a u kojem organizujemo i druženja u duhu nekih davnih vremena: uz ognjište i bogatu zakusku.

“Vajati” su mesto gde još niste bili, a gde ćete se uvek rado vraćati.

SMEŠTAJ

smestajni-kapacitet-1

“Vajati” raspolažu sa tri objekta za smeštaj gostiju. Sve sobe su komforne i udobne, savremeno opremljene. Svaka soba ima parno grejanje, klima uređaj, televizor, a uskoro će biti priključeni i bežični Internet i telefon.
Nameštaj je od punog drveta, a posteljina je vrhunskog kvaliteta sa antialergijskim jastucima.

KUĆA broj 1: u njoj se nalaze šest soba – četiri dvokrevetne i dve jednokrevetne sa francuskim ležajem. Svaka dvokrevetna soba ima pomoćni ležaj koji se izvlači iz boka kreveta i po udobnosti ne zaostaje za standardnim krevetom.

U dvokrevetnim sobama postoji mogućnost spajanja kreveta uz dodatak umetka, koji popunjava prostor između dušeka čime se dobija bračni ležaj.

Svaka soba ima svoje kupatilo.

smestajni-kapacitet-2

KUĆA broj 2: ima pet dvokrevetnih soba.

Četiri sobe raspolažu i sa pomoćnim ležajevima. U prizemlju se nalaze dve dvokrevetne sobe, trpezarija i kupatilo, a na spratu tri dvokrevetne sobe i kupatilo.

Ova kuća je idealna za porodicu.

KUĆA broj 3: sastoji se od dva apartmana: Aleksandra i Valentina sa francuskim krevetom, mini kuhinjom, kupatilom, TV, klimom.

U apartman Aleksandra postoji mogućnost unošenja pomoćnog ležaja (krevet standardnih dimenzija).

KUHINJA

kuhinja

U “Vajatima” se posebna pažnja pridaje gastronomskom užitku gostiju.

Po recepturama naših baka spremaju se pite, supe, čorbe, kačamak, uštipci, popara, salate, peče se hleb i kukuruzna proja, gotove se sarme, svadbarski kupus, razna variva, orasnice, vanilice, torte i ostale poslastice. Na meniju je i veliki izbor gotovih jela, zatim mesa i jela ispod sača, jagnjeće i praseće pečenje sa ražnja, i sve vrste mesa sa roštilja.

kuhinja-2

Tu su još i domaće kobasice, svinjske i goveđe pršute, domaći sir i kajmak, i ostali specijaliteti nacionalne kuhinje, kao i mnoga druga jela koja se pripremaju po porudžbini.

Naravno, ima i onih gostiju koji će, po sopstvenoj želji, ponešto od svega toga pripremati zajedno sa domaćinima.

U ponudi je i veliki izbor domaćih i stranih pića, a svakom gostu sa zadovoljstvom preporučujemo domaću rakiju, sad već čuvenu – “Budilicu”.

“Vajati” su mesto gde još možda niste bili, a gde ćete se uvek rado vraćati