Home » Kako doći do nas?

Kako doći do nas?

GoogleMaps

Iz kojeg god kraja Srbije da dolazite u “Vajate”, najbolji orjentir svakako je Čačak kao najveći i najbliži grad.

Čačanski kraj ima povoljan saobraćajno-geografski položaj jer se nalazi na raskrsnici puteva između zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, a tome doprinosi i magistralni put Beograd-Čačak-Užice-Zlatibor-Crna Gora i železnička pruga Požega-Stalać. Na ove saobraćajnice priključuje se nekoliko prometnih pravaca, pa se u Čačak relativno lako stiže iz više pravaca.

Od Beograda do Čačka se stiže Ibarskom magistralom preko Ljiga i Gornjeg Milanovca.

Na kružnom putu oko Čačka postoji vidljiva saobraćajna tabla gde bi se trebalo odvojiti za Guču. Preko planine Jelice sam put (dug 22 kilometra), vodi vas do ove varošice.

mapa2

Iz pravca crnogorskog primorja i Zlatibora, u “Vajate” se stiže preko Užica i Požege. Posle Požege kada se prođe tunel, postoji skretanje desno ka Lučanima, odnosno Guči. Saobraćajnim tablama skretanje za Guču je obeleženo. Od tunela do Guče ima oko 19 kilometara.

U Centru Guče nalazi se spomenik Trubaču, kao dobar orjentir, odakle se vas put koji koji prolazi pored SUP-a vodi ka Gornjoj Kravarici. Put je asfaltiran sve do “Vajata”.

kombi

U “Vajate” možete doći svojim automobilom ili, po dogovoru sa domaćinima, mini autobusom ili kombijem “Vajata”, koji će vas udobno prevesti sa svakog odredišta do “Vajata” i na svako željeno izletište u zemlji.

bus

Ukoliko se odlučite za autobuski prevoz, sa glavne autobuske stanice u Beogradu polasci do Čačka su na svaki sat (osim noću), gde bi trebalo da presednete na autobus za Guču. Po dogovoru, domaćin “Vajata” Vas može dočekati na autobuskoj stanici u Guči, Čačku ili Lučanima i Požegi – u zavisnosti iz kog pravca dolazite.

Sve informacije možete dobiti na brojeve telefona:
AUTOBUSKA STANICA BEOGRAD: +381 11 2636 299
AUTOBUSKA STANICA ČAČAK: +381 32 222 461.

yeleynica

Ukoliko iz Požege ili iz Beograda idete vozom :
ŽELEZNIČKA STANICA BEOGRAD: +381 11 360 2899
ŽELEZNIČKA STANICA POŽEGA: +381 31 816 267
AUTOBUSKA STANICA POŽEGA: +381 31 713 046.

taksi

Postoji mogućnost i taksi prevoza iz Čačka ili Guče do “Vajata”. O ceni prevoza se na licu mesta dogovarate sa taksistom.

jat

SA AERODROMA DO VAJATA

Strani turisti ili gosti iz dijaspore, do “Vajata” sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”, po dogovoru, mogu doći prevozom koji obezbeđuju “Vajati” (automobilom ili mini-autobusom u zavisnosti od broja putnika), ili autobusom sa glavne autobuske stanice Beograd, po već opisanoj trasi.

Od aerodroma do autobuske stanice može se doći skupljom varijantom – taksijem, ili jeftinijom – autobusom, koji obezbeđuje Jugoslovenski aerotransport (JAT) i koji sa aerodroma vozi do beogradskog dela grada Slavija, udaljenim od autobuske stanice oko kilometar.

Zbog visoke cene usluge, nije preporučljivo sa aerodroma ili iz Beograda uzimati taksi do “Vajata”!

Sve informacije o avio prevozu (redu letenja, rezervaciji avio karata i slično), možete dobiti na brojeve telefona:

AERODROM BEOGRAD: +381 11 2094 444

JAT AIRWAYS:
Adresa: Bulevar umetnosti 16, Novi Beograd
Telelefon: +381 11 3112 123

AEROFLOT
Adresa: Knez Mihailova 30, Beograd
Telefon: +381 11 328 6064.

helikopter

Iz bilo kog kraja zemlje do “Vajata” možete doći i helikopterom Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, što je svakako poseban doživljaj za svakog turistu. Domaćini “Vajata” će svakom gostu rado izaći u susret i u njegovo ime organizovati ovu avanturu.
Iznajmljivanje helikoptera iznosi između 54.000 i 168.000 dinara po satu u zavisnosti od tipa, ali i posebnih želja ili potreba putnika – ako se izvode posebni manervi ili prevozi teret onda je usluga skuplja za 50 odsto,
Ako se iznajmljuju helikopteri BELL 206B i SA-341G ta usluga se naplaćuje 54.000 dinara za sat vožnje, a jednočasovni zakup helikoptera BEL 206L potrebno je 60.000 dinara, dok je za AB-212 i SA-345N potrebno izdvojiti 120.000 dinara. Najskuplja vožnja je helikopterom tipa MI-17 i iznosi 168.000 dinara za jedan sat.
VAŽNO OBAVEŠTENJE: let od Beograda do helidroma u Guči traje oko 45 minuta, ali se prilikom naplate obračunava relacija Beograd – Guča – Beograd u trajanju od 90 minuta.
Cene su podložne promenama.